Visst är det trist när man upptäcker att folk luras. Expert till exempel – de luras ganska friskt! Ofta märker man det inte, för man kan inte så mycket om Bild&Ljud, datorer eller vad det nu kan vara. När man däremot är bra på något, t ex på prisbilder på fotoprylar, så märker man ett och annat.

Expert (och de flesta kedjor) har så kallad prisgaranti, där de lovar att matcha priser i andra butiker. Vad är egentligen en sådan värd?

TIttade på en blixt (Speelite 580 II), och såg att Expert låg 20 % högre i pris än en butik inne i stan. Denna butik har dessutom det lägre priset som standardpris. Detta torde vara fallet i flertalet produktjämförelser, om man bara orkar. Sen skall sägas att stormarknaderna till och från faktiskt har bra priser. Men det är långt mer sällan än vad många tror.

Lärdomen är att det troligtvis är bättre att gå till specialistbutiker, och sedan få dessa att matcha stormarknaderna, än tvärt om. Då får man dessutom bra service! Sen är ju www.prisjakt.nu och www.pricerunner.com oumbärliga….

Speedlite 580 II hos expert – 5490 SEK

Speedlite 580 II hos Rajalacamera – 4499 SEK

Speedlite 580 hos Japanphoto – 4290 SEK


0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

error: Content is protected !!