Måste säga att jag är grymt nöjd med funktionaliteten i Adobe Lightroom tillsammans med webtjänsten Flickr. Det funkar klockrent.

När man kommer hem efter en matchdag, eller en dag ute i med kameran, går det riktigt fort att sortera bilderna, märka upp dem med nyckelord och betyg, och sedan dra de bilder man vill publicera till den inbyggda publiceringstjänsten i Adobe Lightroom. Det finns säkert fortfarande ganska många saker/funktionalitet jag har att upptäcka. Väntar med spänning på version 4 av Lightroom Vore kul om de la till ansiktsigenkänning. Skulle troligtvis spara ganska många timmars taggande för min del. Saknar också möjligheten att dra ned DPI till 96 när jag laddar upp bilderna till Flickr. Visserligen skulle jag på ett sätt tycka att det var kul om någon av mina bilder helt plötsligt syntes i något sammanhang, men det kanske vore bra om jag fick veta det först.

Funderar på att gå någon kurs i Lightroom, eller se om det finns någon på nätet. Misstänker att jag har ganska mycket mer att lära. Bland annat har jag varit dålig på att printa ut bilderna. Man kanske skall ge sig på att göra någon bok att ha liggande på vardagsrumsbordet? Eller varför inte något snyggt bildspel att lägga upp på den här sidan.

Vi får se vad framtiden ger mig tid till att lära.

Kategorier: FlickrFoto

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

error: Content is protected !!